CILINDRE DE XAI
8 Desembre, 2006
CILINDRE DE XAI ROSTIT AMB HERBES I MEL:
INGREDIENTS:
1 COSTELLAR DE XAI TRET DE L’OS.
2 CEBES
1 PASTANAGA
100 GRS DE MEL.
UNA MICA DE BRANDY.
ELABORACIÓ:
AGAFEM EL COSTELLA; PODEM DEMANAR A LA CARNISERA QUE ENS EL TREGUI DE L’OS PERÓ SENSE TRENCAR LA PELL; I L’EMBOLIQUEM DONAN FORMA DE CILINDRE AMB MOLT DE PAPER TRANSPAREN I A SOBRE D’AQUETS LI POSEM UNES SIS VO0LTES DE PAPER D’ ALUMINI.
AGAFEM ELS OSSOS DEL XAI, LES CEBES TALLADES, LA PASTANAGA TALLADA I POSEM AL FORN A ROSTIR AMB UNA MICA DE FARINA. QUAN ESTIGUI GAIREBÉ ROSTIT LI POSEM A SOBRE EL CILINDRE DE XAI I LI TIREM APROXIMADAMENT 1 LITRE D’AIGUA A LA SAFATA I HO DEIXEM EL FORN DURANT UN HORA. LATEMPERATURA DEL FORN SERA DE UNS 180ºC. TOTA LA ESTONA.
PASAT AQUEST TEMPS TREUREM ELS CILINDRE I EL DEIXEREM REFREDA A LA NEVERA. ELS OSSOS I LA VERDURA JUNTAMENT AMB EL LIQUID QUE QUEDIR A LA SAFATA O FLAMEJAREM AMB BRANDY I POSEREM EN UN OLLA AMB 1 LITRE MÉS D’AIGUA HO DEIXEREM COURE AL FOC FINS QUE REDUEIXIR FINS LA MEITAT.
LLAVORS COLAREM EL CALDOR I AFERIM LA MEL I UNA MICA D’HERBES COM PODEM SER ROMANI, FARIGOLA O HERBES PROVENÇALS.
TREIEM EL CILINDRE DE LA NEVERA I EL DESEMBOLIQUEM; LA GELATINA QUE DEIXARA ANAR LA POSEM EL CALDO.
POSEM A BULLIR EL CALDO UNS DEU MINUTS PER QUE ES BARREGIM TOTS ELS INGREDIENTS.
TALLEM EL CILINDRE EN RODANXES DE UNS TRES DITS PER PERSONA I AMB LA SALSA CALENTA LI TIREM PER SOBRE I POSEM AL FORN UNS CINC MINUTS PER QUE LA CARN S’ESCALFI.
TAMBÉ PODEM ESCALFAR EL TROS DE CILÑINDRE AL MICROONES I TIRA DESPRÉS LA SALSA PER SOBRE VEN CALENTA.