CILINDRE DE XAI

8 Desembre, 2006

CILINDRE DE XAI ROSTIT AMB HERBES I MEL:

 

INGREDIENTS:

 

1 COSTELLAR DE XAI TRET DE L’OS.

2 CEBES

1 PASTANAGA

100 GRS DE MEL.

UNA MICA DE BRANDY.

 

ELABORACIÓ:

 

AGAFEM EL COSTELLA; PODEM DEMANAR A LA CARNISERA QUE ENS EL TREGUI DE L’OS PERÓ SENSE TRENCAR LA PELL; I L’EMBOLIQUEM DONAN FORMA DE CILINDRE AMB MOLT DE PAPER TRANSPAREN I A SOBRE D’AQUETS LI POSEM UNES SIS VO0LTES DE PAPER D’ ALUMINI.

AGAFEM ELS OSSOS DEL XAI, LES CEBES TALLADES, LA PASTANAGA TALLADA I POSEM AL FORN A ROSTIR AMB UNA MICA DE FARINA. QUAN ESTIGUI GAIREBÉ ROSTIT LI POSEM A SOBRE EL CILINDRE DE XAI I LI TIREM APROXIMADAMENT 1 LITRE D’AIGUA A LA SAFATA I HO DEIXEM EL FORN DURANT UN HORA. LATEMPERATURA DEL FORN SERA DE UNS 180ºC. TOTA LA ESTONA.

PASAT AQUEST TEMPS TREUREM ELS CILINDRE I EL DEIXEREM REFREDA A LA NEVERA. ELS OSSOS I LA VERDURA JUNTAMENT AMB EL LIQUID QUE QUEDIR A LA SAFATA O FLAMEJAREM AMB BRANDY I POSEREM EN UN OLLA AMB 1 LITRE MÉS D’AIGUA  HO DEIXEREM COURE AL FOC FINS QUE REDUEIXIR FINS LA MEITAT.

LLAVORS COLAREM EL CALDOR I AFERIM LA MEL I UNA MICA D’HERBES COM PODEM SER ROMANI, FARIGOLA O HERBES PROVENÇALS.

TREIEM EL CILINDRE DE LA NEVERA I EL DESEMBOLIQUEM; LA GELATINA QUE DEIXARA ANAR LA POSEM EL CALDO.

POSEM A BULLIR EL CALDO UNS DEU MINUTS PER QUE ES BARREGIM TOTS ELS INGREDIENTS.

TALLEM EL CILINDRE EN RODANXES DE UNS TRES DITS PER PERSONA I AMB LA SALSA CALENTA LI TIREM PER SOBRE I POSEM AL FORN UNS CINC MINUTS PER QUE LA CARN S’ESCALFI.

TAMBÉ PODEM ESCALFAR EL TROS DE CILÑINDRE AL MICROONES I TIRA DESPRÉS LA SALSA PER SOBRE VEN CALENTA.

Deixa un comentari